Obiteljski dom Sarkotić

Čajem protiv prehlade

Čaj je odavno poznat, kao i njegova ljekovita svojstva. Pijemo ga umjesto vode, kave, uz razgovor, knjigu ili pak prije spavanja, a u periodu veće izloženosti virusima dobro ga je redovito konzumirati. Na raspolaganju su nam čajevi s cijele kugle, ali za jačanje imuniteta i obranu organizma sasvim je dovoljno piti i čaj uzgojen na našem području. Kažu, pedeset kilometara od mjesta prebivanja valja uzimati namirnice.

Jedna od naših čajnih biljaka svakako je menta. Biljka ugodna mirisa, lijepe boje i osvježavajućeg okusa, a izuzetno učinkovita u borbi protiv bolesti! Sadrži kalcij, B vitamin i kalij, a kako smiruje i opušta mišiće, dobra je i kod crijevnih viroza.

Bazga, stablo za koje babe kažu da liječi zemlju, daje nam obilje nježnomirisnih cvjetova koji potiču znojenje, olakšavaju kašalj i čiste toksine iz organizma. Uz med, ovo je vrlo ukusan napitak.

Stolisnik je poznat po legendi o Ahilu koja kaže da je cijelo tijelo Ahilovo bilo natrljano stolisnikom, osim pete koja mu je bila jedino ranjivo mjesto. Stolisnik je odličan za snižavanje temperature budući da potiče znojenje. Koristi se i za čišćenje organizma. 


prethodna novost slijedeća novost
« »
popis novosti
Obiteljski dom Sarkotić, 2018. Sva prava pridržana izrada: Viktor